De Porsche, de Bentley en het Fiatje

Ik woon in een echte yuppenwijk… De 400 woningen zijn flink geannexeerd door het omliggende Rotterdamse Brainpark. In de middagpauzes stormen hele kuddes loslopende kerels uit hun hypermodern vormgegeven kantoren om bij de buurtsuper een blikje fris en een kaasbroodje te kopen. Hop, ze steken de boulevard over, nemen het bruggetje voor mijn huis om vervolgens in een rechte lijn hun ongezonde lunch te scoren.

Ik stapte op zo’n moment in mijn autootje. Zo’n beetje het kleinste autootje in mijn straat.
Ik deed de raampjes open, reed weg en liet als geëmancipeerde vrouw heel hoffelijk mijn buurman in zijn enorm dure en elegante Bentley cabrio voorgaan. Achter mij kwam een buurman van een paar huizen verder aangereden in zijn Porsche.
Op het kleine bruggetje stonden we met zijn drieeën te wachten totdat we de boulevard op konden rijden.

Op de hoek van de brug stond een kliekje mannen. Nog steeds netjes wachtend hoor ik één van de mannen zeggen: “Hoor dat geluid nou, van die Porsche. Dat fluitende gerochel! Machtig!”
Man nummer twee kijkt naar de Porsche en antwoordt: “Dat is niet de Porsche hoor, dat komt uit die Bentley.” Twee andere mannen kiezen elk óf voor de Porsche óf voor de Bentley. De Bentley draait de weg op. “Oooo, ja wel mooi maar die is het inderdaad niet.” De tweede man kijkt de Bentley na. “Ik zei toch, dat komt uit die Porsche!”, jubelt man nummer 1.
Maar dan zegt man nummer 5: “Nee joh! Dat geluid komt uit die andere!”
“Welke andere?” Man nummer 2 kijkt naar het X model Tesla, die net aansloot in de wachtrij. “Die is het zeker niet!”
“Nee, hoor dan! Het komt uit die kleine!”

Ik rijd ietsje door naar voren. Er kwam een harde rochelende grom uit mijn autootje, gevolgd door een knal.
“Dat Fiatje! Hoor dan!” De man wijst naar mijn autootje. Door het open raampje kijk ik naar de mannen. Een dikke grijns op mijn gezicht! “Dit is niet zomaar een Fiatje heren. Dit Fiatje loopt op raketvloeistof….. Dag hoor!” Ik draaide de weg op en reed met een paar overdreven gegenereerde knallen brullend weg. Man nummer 1 wees me na, de rest van de kudde zag ik vol ongeloof naar mijn dikke kontje kijken!

Ik rijd graag in de lunchpauzes van de kuddes onwetenden!

print
Klik hier om te delen