De 6B en 6D Abarth motoren

Het is bijna 1 september… Als je nog een nieuwe Abarth had willen kopen met flinke korting moet je dat voor die datum doen. Iets met de registratie van 6B en 6D motoren.

Ik ging maar eens even rondkijken. Zo kost een hele nieuwe met een 6B registratie nauwelijks meer dan een Abarth van een paar jaar oud met 30.000 kilometer op de teller.

Verkopers zijn wel heel creatief in hun verhalen. Zo zag ik namelijk vorig jaar een bijzondere, Abarth. Hij staat nog steeds te wachten op een eerste eigenaar.
Op het papier voor het raam staat echter 2019. Eerst hoorde ik dat het niet uitmaakte wat het bouwjaar van de auto was als de registratie dit jaar is… is het een auto uit 2019.
Nou… ik denk daar toch iets anders over hoor.

Als ik vraag naar een korting op een auto die geregistreerd staat als zijnde een Euro 6B motor model zie ik dat de verkoper verrast is over mijn opmerking. “Ja vent, ik weet dat… toevallig.” De verkoper geeft dan aan dat het weinig uitmaakt hoor. Als de 6B auto’s niet verkocht worden voor 1 september laten ze die gewoon alvast op kenteken zetten. Geen probleem.
Nee? Voor mij als koper wel, ik koop dan namelijk geen nieuwe auto maar een ongebruikt gebruikte. Ik ben dan niet de eerste eigenaar. Als ik zo’n investering doe wil ik daar natuurlijk wel het voordeel van. Want als ik mijn autootje inruil heb ik het nadeel omdat de auto dan toch niet van de eerste eigenaar komt.
De verkoper vond dat niet zo belangrijk maar dat was meer omdat hij mij wellicht iets te gevat vond.

Compleet onverwacht floepte hij er nu uit dat de auto al op kenteken stond. Hij toverde een bordje naar voren…. beginnend met een S.
“Dat bedoel ik nou, deze auto is dan toch op kenteken gezet… in 2018?”.

Nu hoorde ik geen ‘ja maar’ meer. Er ging wel flink wat van de prijs af.
“Mooi!”, zei ik. “Maar nu hoef ik hem niet meer. Ik wil geen nieuwe auto waarvan ik niet de eerste eigenaar ben, zelfs niet als de auto bouwjaar 2019 heeft en het kenteken pas in juli 2018 is geregistreerd… Dat zei ik toch!”

Morgen maar eens verder kijken elders. 😁

print
Klik hier om te delen