Ton en de getjuunde cabrio

Van de week, komende vanuit Leidschendam door de Sijtwendetunnel, kwam ik vóór de oprit naar de A4 richting Rijswijk voor het verkeerslicht te staan. Naast mij kwam een stationwagen model . . . groot dus, groter uiteraard dan mijn rode, getunede, duiveltje. Groter, dus zwaarder en met meer pk’s om het e.e.a. op snelheid te krijgen. De bestuurster stopte met beide voorwielen over de stopstreep van het verkeerslicht. “Oh, da’s er één die kennelijk haast heeft”, bedacht ik mij. Even zien wat er gaat gebeuren. En ja hoor, GROEN en vroem . . .Há troela deze is getuned en een stuk minder zwaar dan die bak van jou. Dus even mijn duologic aan de praat gebracht met nog nèt geen kick down, dat was zelfs niet nodig en op het moment dat zij ergens moest schakelen vergrootte ik mijn voorsprong duidelijk.

Haha, dat was tegen het zere been zag ik. Ik had overigens ook nog het voordeel van de binnenbocht. Direct daarna is het 2 banen naar links om niet Den Haag in te hoeven rijden, maar om op de snelweg A4 richting Rijswijk te komen. Slechts één baan is dat dus. Troela zat bijna tegen mijn achterbumper aan, tja we reden daar alweer 125 km per uur en je mag er maar 100 rijden . . . Dus even afzakken naar 109 km uur op mijn teller, dat is GPS technisch gezien precies 100 km per uur . . . of zoiets. Ik maakte een handgebaar van “Tja, wat wil je nu?” en haar mond maakte een vorm waaruit ik zelfs in spiegelbeeld kon opmaken dat ze mij nieuwe woorden trachtte te leren.

Om richting Rijswijk aan te houden moest ik wederom 2 banen opschuiven op de A4 en ik deed dat vrij snel al omdat ik de mogelijkheid daartoe zag, die ene baan waar we op reden leidde naar de A13 richting Rotterdam. Deze afslag is vrij lang en Troela reed die met gezwinde spoed, van alles op de A4 dus rechts inhalend, tot het einde door om daarna pas naar links te gaan. Tjonge jonge wat een attitude. Ik was op weg naar een grote Duitse bouwmarkt en moest de 2e afslag van Rijswijk hebben. Helaas ben ik Troela uit het oog verloren. Sinds de tuning, in 2018 alweer, heb ik zoveel lol op de weg. De grotere broeders verras ik iedere keer weer, in ieder geval de eerste paar honderd meter.

Is dat herkenbaar bij de andere getunede 500´tjes?

print
Klik hier om te delen