Ton en de cabriobeurt

In het kader “dat heb ik weer” hier weer een verhaaltje;
Mijn Fiat 500C heb ik voorzien van zijknipperlichten die een led straaltje laten zien. Dankzij Ali die het te koop aanbood en Chris (mijn zoon) die het heeft aangebracht is de auto een leuke gadget rijker.
Mijn auto had een grote beurt nodig en tevens zijn eerste APK. Met de teller dit jaar alleen al op 20.000plus kilometer is de beurt geen overbodige luxe en de APK een noodzakelijk kwaad: wat kan zo’n jonge auto immers nu al mankeren. Om 08:00 uur werd de auto door mij achtergelaten bij mijn dealer. Tijdens het boodschappen doen achter de rolstoel in de supermarkt ging mijn telefoon over. De monteur belde mij op: “Als eerste wat een gave zijknippers heeft u op de auto zitten!!”.
“Ach gewoon te koop bij Ali hoor, maar ik ben het met je eens, ik vind ze ook erg leuk echter jammer dat ik ze niet in bedrijf kan zien onderweg 😎“, antwoordde ik.
“Maar”, vervolgde de monteur zijn gesprek,”de banden aan de rechterzijde, vóór en achter hebben schade in het loopvlak. Kennelijk bent u ergens doorheen gereden en nu is er schade en als we “diep” kijken zien we het kanvas en dat is niet goed en een afkeurding (de “d” in het woord “afkeuring” is expres geplaatst door mij 😉) voor de APK”.
“Jemig”, begon ik, “enne wat kosten nieuwe banden tegenwoordig?”.
“Nou, u heeft Goodyear banden en wij adviseren een ander merk (ik ben even vergeten welk) en dan krijgt u 15% korting en dan komt de BTW erbij, waar is nou mijn calculator(!?) en dan wordt het € 107,nogwat”, werd het antwoord.
“Uhhh . . .voor 2 banden?”
“Nee per band en dan komt erbij nog uitbalanceren en plaatsen natuurlijk . . . ”
“Natuurlijk ☹️“, kreeg ik er nog uit. “Nou weet je, mijn zoon “zit in die handel” ik vraag hem wel even naar de prijzen en dan komt die APK later wel. Ik heb nog even de tijd voor de APK”, bedacht ik mij op het laatste moment.
“U heeft helemaal gelijk meneer, als er iemand dicht bij het vuur zit is het altijd goedkoper en de APK afmelding komt dan later wel inderdaad”, zei de monteur in kwestie.
Het gesprek verliep al langzaam lopende langs de rekken in de supermarkt wat er weer toe leidde dat mijn shopgenote meer meenam dan “op het lijstje” stond 😀.
Enfin, de ochtend verstreek voor mij en met de verkregen leenfiets ging ik op weg naar huis en dan kom ik voorbij de dealer. Even kijken of de auto wellicht al klaar is, dan hoef ik niet op de non-elektrische fiets met terugtraprem helemaal naar huis en later weer terug naar de dealer. Ja zeg, onmiskenbaar de enige rode fiat 500C stond op het parkeerterrein. Hop naar binnen met die fiets en vol verwachting meldde ik mij aan de servicebalie. De medewerker kwam terug met de boodschap dat de beurt nog uitgevoerd moest worden.
“Maar vanochtend werd ik al gebeld over de banden?” opperde ik in alle verbazing.
“Ja maar we scannen eerst de auto’s om na te gaan wat er allemaal moet gebeuren en dan worden ze onder handen genomen”, was de uitleg over de werkwijze. Hm¸ men zal wel de benodigde onderdelen die in de scan naar voren komen willen bestellen, voorraden zijn er tegenwoordig niet meer. Jammâh.
Mijn cursus bij mijn huidige “werkgever” was ‘s middags en in de buurt van waar mijn dealer gevestigd is. Dus tijdens de cursus kwam de melding “auto gereed” in de voicemail. Mooi, vol verwachting ging ik mijn auto ophalen. Netjes kreeg ik uitleg over wat er gedaan was, de nieuwe servicepas voor 2020 en . . . het APK keuringsrapport.
“De auto is goedgekeurd, u kunt er weer tegen zeg maar” , luidde het vrolijke commentaar.”
“Maar . . hoe zit dat dan met de banden?”, vroeg ik
“Uhh oh ja, dat loopvlak, ja, als we “diep” kijken zien we het kanvas en dat is niet goed. Voor nu kan het nog wel, maar u zal wel aan 2 nieuwe banden moeten.”
“Ik was van plan om van de zomer volgend jaar 4 nieuwe banden te nemen. Red ik dat dan nog wel?”
“Tja in principe . . . als er niks gebeurd, maar veiliger is om toch de banden te doen. We hebben de auto goedgekeurd en de APK afmelding gedaan, immers het zit op het koopvlak en bij een check wordt de fysieke staat van de band vanaf de zijkant beoordeeld . . . “.

Nou schiet mij maar lek . . . dacht ik.

De auto werd wel uitgezogen en gewassen.
“Toch niet door de wasstraat!!??”, vroeg ik verontrust, “mijn cabrio mag niet door de wasstraat hoor! Dan kan niet”
“Nee, die borstels voor het dak worden uitgezet . . 🤔“, kwam als antwoord.
“Ja maar . . .borstels geven krassen”, zei ik met een trieste blik in mijn ogen🙈.
“Ja dat kan, maar die zijn dan erg oppervlakkig meneer . . . “, kwam er uit zijn mond.

Woehaa 😢De volgende keer is uitzuigen prima, maar dan alleen de auto en zeker niet wassen in een wasstraat. Geef dan maar een tegoedbon voor één van mijn kinderen . . .bedenk ik mij nu, die bewaar ik even voor de volgende servicebeurt. Geen wasstraat meer voor mijn cabrio.
print
Klik hier om te delen