Fiat Chrysler moet mogelijk Europese fabrieken sluiten

De Europese fabrieken van Fiat Chrysler Automobiles gaan mogelijk dicht vanwege het corona virus. Topman Mike Manley heeft bekend gemaakt dat ten minste 1 van de 23 productiefaciliteiten van het autoconcern mogelijk 2 tot 4 weken de deuren moet sluiten.

Aanleiding is zoals gezegd het corona virus in China. Uit dit Aziatische land komen veel onderdelen. Nu de fabrieken in China langer dicht blijven, kan ook de autoproductie in Europa daar hinder van ondervinden. Andere autofabrikanten hebben hierover nog geen aankondigingen gedaan.Voor zover bekend heeft Fiat Chrysler Automobiles (FCA) de productie in fabrieken buiten China nu nog niet moeten stilleggen. Welke van de 23 locaties in Europa het grootste risico loopt om de deuren te moeten sluiten, zegt Manley niet. Veel van de auto-onderdelen die FCA gebruikt, worden normaliter in Chinese fabrieken gemaakt, maar door de virusuitbraak ligt de productie daar nog stil.

Chinese fabrieken in auto-onderdelen hebben de sluitingen, die normaliter rond Chinees Nieuwsjaar plaatsvinden, met ruim anderhalve week verlengd tot 9 februari en in sommige gevallen zelfs langer. Bij toenemende verstoringen in productie en transport loopt de productie in een van de Europese fabrieken eind deze maand of begin maart gevaar.

print
Klik hier om te delen